Лекарствата в частните болници са 7 пъти по-скъпи. Ако за

...
Лекарствата в частните болници са 7 пъти по-скъпи. Ако за
Коментари Харесай

БСП внася сигнал в прокуратурата за цената на лекарствата

Лекарствата в частните лечебни заведения са 7 пъти по-скъпи. Ако за едно лекарство в държавна болница Касата заплаща по 150 лв., то в частната цената му нараства 7 пъти и страната заплаща за него 1050 лв.. Целта е по този метод да се източва ресурсът на Здравната каса.
Това сподели на брифинг зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев във връзка разкритията, които направи в събота, шефът на НЗОК доктор Дечо Дечев, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Според Стойнев, като се базира на думите на Дечев, нещата наподобяват като проведена система за отчитане на действия, които фактически са били в по-малък размер или изобщо не са били осъществени като в това време частните лечебни заведения получават един голям запас.
Зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия е безапелационен, че всичко това става с помощта на лобистките текстове, прокарани от ПГ на ГЕРБ, които узаконяват тази кражба на гърба на българските пациенти.
" Ще сигнализираме прокуратурата да направи инспекция в здравното министерство, по отношение на изказванията на доктор Дечев, тъй като съгласно нас е на разположение проведена, координирана и осъществена с административна защита кражба от здравните вноски на българските жители. Това деяние заплашва живота на пациентите и не усъвършенства работата на лекарите и медицинския личен състав “, разгласи Стойнев.
Той акцентира, че в последните 10 години българското опазване на здравето се е сринало и с помощта на това хората търсят помощ в непознати страни и към този момент е на разположение здравен бизнес в непознати страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР