Лекарства не бива да се взимат по собствена преценка, а

...
Лекарства не бива да се взимат по собствена преценка, а
Коментари Харесай

Бивш министър на здравето би забранил рекламите на лекарства

Лекарства не трябва да се взимат по лична преценка, а единствено, когато са изписани от доктор. Това сподели по Народоосвободителна въстаническа армия анестезиологът и някогашен министър на опазването на здравето доктор Мирослав Ненков. По думите му, в случай че зависело от него, рекламите по малкия екран на медикаменти щели да бъдат неразрешени.  

Медикът разяснява и новата мода при отслабването – медикаментите срещу диабет. „ Аз, бидейки човек с наднормени килограми, съм опитал на практика всичко, надявайки се на знамение. Не става. Нито с лекарство, нито с знамение. Става с изпитание ”, сподели доктор Ненков.

Бившият здравен министър изясни, че без негово единодушие руснаци популяризират лекарства в интернет. Той прикани да не се има вяра на сходни маркетинг решения и добави: „ С доста лесни стъпки това може да се урегулира – измамите и подправените вести в интернет ”.

Lupa напомня, че самият Ненков неотдавна описа, че е злоупотребено с името му, като са го употребявали за измамна реклама на медикаменти.

" Аз нямам визия какви са тези неща, които се оферират. Мои познати и близки ми звънят да ме питат дали да си го купят, аз в никакъв случай няма да популяризирам лекарство или добавка ", безапелационен беше Ненков.

Рекламата включва и подправено " изявление " с него в утринен блок, съдържащ апел към хората да спрат да пият естествените си медикаменти и да се извърнат към различните артикули, защото фармацевтите ни лъжат и крият от нас този тип лекуване. " Това е чисто закононарушение ", безапелационен беше Ненков. Това не е лекарство, нямам визия какво съдържа и по какъв начин работи и евентуално е отпадък, щом по този начин се популяризира, добави той. Става въпрос за артикул с име " Cardio active ".

Сайтът е регистриран в страна отвън Европа и надлежно не предстои на регулация, а заплащанията се правят към сдружение, записано в Обединеното кралство, още веднъж на името на съветски жител.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР