Лекарства или други вещества най-вероятно са погълнали трите деца в

...
Лекарства или други вещества най-вероятно са погълнали трите деца в
Коментари Харесай

Трагедията в Кардам: Остава тежко състоянието на едно от децата

Лекарства или други субстанции най-вероятно са погълнали трите деца в добричкото село Кардам. В неделя вечерта едно от децата - 9-годишно момченце, умря в дома си.

Трите деца, които нощес бяха настанени в детското поделение на болничното заведение в Добрич по предписание на прокуратурата, са здрави. Правят им се цялостни проучвания, само че лекуване не се постанова.

Снимка: btvnovinite.bg

Няма смяна обаче в положението на 11-годишното момиче и животът й към момента е в заплаха, оповестиха за bTV от болница " Св. Марина " във Варна, където се лекуват други две от децата в многодетното семейство. То е със сърдечно увреждане.
9-годишно дете умря в Добричко, подозират хранително отравяне Близките упрекват лекарите в несъответстващи дейности
По-малката му сестра е изведена от интензивното поделение и се възвръща.

Снимка: btvnovinite.bg

Основната версия, по която работят институциите, е отравяне. Разследването е за склоняване към самоубийство, тъй като такава е процедурата при неустановена причина за гибелта. След като тя стане ясна, обвиняването за самоубийство може да отпадне.
Неясна остава повода за гибелта на 9-годишния Стефко от Кардам Двете му сестри са в болница, едната е с заплаха за живота с изострен миокардит
Назначени са химическа и съдебно-медицинска експертиза. Взети са и проби, които са изпратени във Военномедицинска академия. Резултатите обаче ще се забавят, обясниха от районната прокуратура в Генерал Тошево.

Според бабата децата нямат достъп нито до медикаменти, нито до други препарати.

Разследват се всички способи, по които в телата на трите деца са попаднали интоксикиращи субстанции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР