Лекарства или други вещества най-вероятно са погълнали трите деца в

...
Лекарства или други вещества най-вероятно са погълнали трите деца в
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва склоняване към самоубийство в случая с починалото дете в Кардам


Лекарства или други субстанции най-вероятно са погълнали трите деца в добричкото село Кардам. Прокуратурата проверява склоняване за самоубийство.

В неделя вечерта едно от тях – 9-годишно момченце умря в дома си.

Остава тежко положението на 11-годишната сестра на умрялото момче – детето е с заплаха за живота. Тя, дружно с още едно дете от фамилията, са настанени в болница във Варна.

Останалите три деца от многодетното семейство също са били изведени и са настанени за наблюдаване в болничното заведение в Добрич. Основната версия, по която работят институциите е отравяне, споделиха за bTV от районната прокуратура в Генерал Тошево.

„ Досъдебното произвеждане е формирано по член 127, ал.1 от Наказателен кодекс. Това е закононарушение за склоняване към самоубийство. Това е версията, по която се работи. Насочени сме, естествено, от лекарите, към отравяне, защото три деца от това семейство са били със симптоматиката, която е имало и умрялото дете за жалост. Химически експертизи са назначени, съдебно-медицинска експертиза, взети са вътрешно-органни елементи, които са изпратени във ВМА в София”, посочи ръководителят на районната прокуратура Йорданка Чанева.

Докато не излязат експертизите е мъчно да се каже повода за отравянето. Според бабата, децата нямат достъп нито до медикаменти, нито пък до други препарати.

„ Вкъщи нямахме никакви медикаменти. Нямаха нищо. Нямаме токсини, от кое място токсини? Те дори ме попитаха за нафталин, за алкохол. Той е огромен, той не може да вземе такива работи, той в никакъв случай не е взимал такива работи, без да ни пита”, сподели бабата на умрялото момче Стоянка Йорданова.

За да се изключи хранително отравяне са взети проби, както от учебния стол, по този начин и от магазина, от който са пазарували околните на децата. Той е и краткотрайно запечатан.

Собствениците бяха безапелационни, че зареждат стока единствено от лицензирани снабдители. Допълниха, че трайността на стоките е в период, а единствено преди ден са имали инспекция.

Резултатите от от пробите ще бъдат подготвени до края на седмицата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР