Лекарският съюз отхвърля апела на Горанов да не се подписва

...
Лекарският съюз отхвърля апела на Горанов да не се подписва
Коментари Харесай

БЛС твърдо стои зад цифрите в Рамковия договор

Лекарският съюз отхвърля апела на Горанов да не се подписва Националния рамков контракт за 2018 година.

Това съобщи изрично шефът на БЛС Венцислав Грозев пред медии откакто приключи изключителното съвещание в НЗОК , на което стана ясно, че ще стартира вътрешна инспекция за това какъв брой тъкмо са отговорностите към непознати фондове и каси.

По думите на Грозев апелът на Горанов към Надзорния съвет и съсловните организации не е в благозвучие с законодателството. " Толкова по този въпрос ", уточни Грозев и изясни, че на следващия ден на Събора на БЛС ще бъде насочен зов да се поддържа рамковия контракт. Той сложи обаче изискването всички параметри да бъдат непокътнати, както са контрактувани.

 НЗОК заседава изключително за разминаване в просрочените отговорности Обновена
НЗОК заседава изключително за разминаване в просрочените отговорности

Горанов упорства да не се подписва Националният рамков контракт и алармира за фрапантни несъответствия

Проблемите в НЗОК и дисонансите би трябвало да се оправят вътре в институцията , разяснява още Грозев.

Шефът на БЛС изрази също мнение, че мнението на министър Ананиев не кореспондира със силата на Закона за здравното обезпечаване. " Не сме съгласни с вмешателството в активността на зъболекарски, лекарски съюз, фармацевти отвън силата на закона ", съобщи Грозев.

Според него Надзора въпреки всичко би трябвало да си каже мнението.

 НЗОК дължи 270 млн. на непознати фондове Обновена
НЗОК дължи 270 млн. на непознати фондове

Камен Плочев е признат по неотложност в болница

Припомняме, преди дни здравният министър Кирил Ананиев изиска оставката на ръководителя на НЗОК доктор Камен Плочев. Причината е, че проф. Плочев не е уведомил Надзорния съвет на НЗОК, не е уведомил и самия министър, а непосредствено се обърнал към законодателния орган за актуализиране на бюджета. Пари трябвали, с цел да се платят задължения към непознати каси.

Тогава депутатите от " Обединени патриоти " допуснаха, че шефът на Националната здравноосигурителна каса Камен Плочев може да не е знаел реда, по който би трябвало да бъде поискана актуализация на бюджета на Касата.

Славчо Велков от Българска социалистическа партия като непосредствен другар на проф. Плочев ясно отсече, че върху проф. Плочев е оказван напън и той идва почитан политик в ръководството на страната. Цветан Цветанов пък изиска Велков да каже кой е притискал проф. Плочев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР