Лекарските екипи на Военномедицинска академия (ВМА) и Университетска болница Лозенец

...
Лекарските екипи на Военномедицинска академия (ВМА) и Университетска болница Лозенец
Коментари Харесай

На смъртно легло донор спаси живота на трима души

Лекарските екипи на Военномедицинска академия (ВМА) и Университетска болница " Лозенец " дадоха опция за по-добър живот на трима наши сънародници след осъществени трансплантации тази нощ. Това стана допустимо с помощта на донор от Плевен, като за задачата помощ е оказал доктор Георги Димитров от университетската болница в града.
Донор на избавените 3-ма пациенти стана 63-годишен мъж от Плевен, изпаднал в мозъчна гибел в резултат на черепно-мозъчна контузия. Въпреки сложния за фамилията миг, неговите близки дават единодушие да бъдат избавени животите на непознати хора.
На двама мъже – на 41 и 61 години, са трансплантирани с бъбреци в УБ " Лозенец " от проф. Любомир Спасов и неговият екип. Във ВМА под управлението на проф. Никола Владов беше трансплантиран черен дроб на 59-годишен мъж в последна фаза на чернодробно заболяване.
От началото на годината до през днешния ден в страната са осъществени 16 донорски обстановки, вследствие на което са трансплантирани и избавени 44 души, от тях 35-ма български и 9 европейски жители.
Броят на българските жители, включени в листата на чакащите, е 1152.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР