Лекарка от ковид-отделението на кюстендилската болница е заразена с коронавирус,

Лекарка от ковид-отделението на кюстендилската болница е заразена с коронавирус, ...

Лекар от болницата в Кюстендил е с коронавирус.


Лекарка от ковид-отделението на кюстендилската болница е заразена с коронавирус, съобщават от Областния оперативен щаб.Още по тематаОчаква ли ни втора вълна на коронавируса? Ето какво ни учи историята22 май 2020 10:5085Изписаха последния пациент с COVID -19 от силистренската болница22 май 2020 10:354

"Помещенията на лечебното заведение са дезинфекцирани, стриктно се спазват всички противоепидемични мерки и работата на отделението няма да се спира", уточни областният управител Виктор Янев.

62-годишната жена е в добро състояние, без симптоми е и е под домашна карантина, предаде "Монитор". Пробата й е взета при периодичното тестване на медицинския персонал в лечебното заведение. Всички останали медицински лица са с отрицателни резултати.

Медиците и персоналът в Ковид отделението се тестват периодично, тъй като попадат в рискова група, уточни още Янев. РЗИ – Кюстендил и органите на МВР установяват контактните лица на жената, като съответно им се вземат проби за изследване и се връчват предписания за задължителна домашна изолация.
По публикацията работи: Петя Славова

Източник: dnes.bg