Лекарите, задържани при акция на МВР и прокуратурата срещу издаването

...
Лекарите, задържани при акция на МВР и прокуратурата срещу издаването
Коментари Харесай

"Рано е за обвинения": Лекарите, задържани за фалшиви сертификати, са освободени

Лекарите, арестувани при акция на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата против издаването на подправени документи за имунизация, са освободени, без да бъдат привлечени към наказателна отговорност. Това заяви " Сега ", базирайки се на заместител районния прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

По думите му " към момента е рано за обвинявания ". По случая продължава да има арестувани, само че Илиев е отказал да уточни какъв брой са те. Има две формирани досъдебни производства - едното е за имунизационния център в Асеновград, а другото е за медицинския център в Раковски. Лекарите са били разпитани в качеството на очевидци и са взети сравнителни мостри от автограф и почерк.

Преди два дни Министерство на вътрешните работи заяви, че са задържали трима лекари и един ортодонт, откакто е открито, че 250 души са били в чужбина сега, в който по документи са имунизирани, вписани в националния имунизационен указател и са им издадени зелени документи. Преди две седмици Министерство на вътрешните работи сътвори работна група под управлението на основния секретар, която координира дейностите и обмена на информация сред обособените ведомства и организации, с оглед улеснение на идентификацията на лечебни заведения и медицински лица, за които има обосновано съмнение, че издават подправени документи. В групата влязоха представители на Министерството на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи и ДАНС.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР