Лекарите в Турция днес започнаха двудневна стачка. Медиците протестират срещу

...
Лекарите в Турция днес започнаха двудневна стачка. Медиците протестират срещу
Коментари Харесай

Двудневна стачка на лекарите в Турция

Лекарите в Турция през днешния ден започнаха двудневна стачка. Медиците стачкуват против ниското заплащане и неприятните условия на работа, до момента в който страната се бори с най-голямата икономическа рецесия за последните две десетилетия, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30724
Членовете на синдиката на лекарите Хеким-Сен стопираха работа, оповестиха от профсъюза. Стачкуващите споделиха в обществените мрежи фотоси на празни клиники в редица градове. 

Лекарите стачкуват, защото не работят при човешки условия, написа синдикатът в Туитър, като уточни, че заплатите, които получават медиците, са извънредно ниски и са под линията на беднотия. От профсъюза загатнаха и за възходящото принуждение, на което някои лекари са подлагани от пациенти. 

Над 1400 лекари са напуснали Турция през 2021 година,  сочат данни на Асоциацията на турските медици. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30724  Още четири жертви на ковид в Габровско Още четири жертви на ковид в Габровско  Четирима мъже с COVID-19 починаха в Русенско Четирима мъже с COVID-19 починаха в Русенско  Ваксината на Ваксината на " Модерна " против Омикрон подготвена до август
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР