Лекарите в Ломбардия, италианската област, която бе най-силно засегната от

...
Лекарите в Ломбардия, италианската област, която бе най-силно засегната от
Коментари Харесай

Лекарите в Ломбардия остро критикуват реакцията на местните власти срещу коронавируса

Лекарите в Ломбардия, италианската област, която бе най-силно наранена от пандемията на ковид, подлагат на критика локалните управляващи за метода, по който се оправят с рецесията, и обявиха, че техните неточности би трябвало да послужат за урок на всички.

Общо 17 127 души починаха от вируса в Италия, най-вече в света, като 55 % от смъртните случаи са в Ломбардия. В района са регистрирани и 39 % от общо 135 586 случая на заразяване с вируса в страната.

Изключително високият брой на смъртните случаи в Ломбардия, която е най-богатата област в Италия, породи учудване, а локалните управляващи настояват, че е допустимо роля да са изиграли огромната плътност на градското население и високият % възрастно население.

В изпълнено с рецензии писмо обаче високопоставени лекари, измежду които ръководителите на 11-те провинциални здравни служби в Ломбардия, настояват, че минусите на регионалната система за опазване на здравето са изострили най-голямата рецесия, с която се е сблъсквала Италия от времето на Втората международна война. Сред посочените от тях дефекти са дефицитът на защитни дрехи за здравните служащи, който постоянно предизвика неодобрение от началото на епидемията на 21 февруари.

" Това докара до гибелта на доста сътрудници, до това доста от тях да се заразят и евентуално до неумишленото разпространяване на вируса, изключително в началните стадии на епидемията ", написа в писмото, оповестено в уеб страницата на националната федерация на лекарите, хирурзите и ортодонтите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР