Лекарите в Казахстан са успели да стабилизират състоянието на най-тежко

...
Лекарите в Казахстан са успели да стабилизират състоянието на най-тежко
Коментари Харесай

Състоянието на ранените при авиокатастрофата в Казахстан се стабилизира

Лекарите в Казахстан са съумели да стабилизират положението на най-тежко потърпевшите при петъчната злополука със аероплан на самолетна компания "Бек еър " край Алмати, заяви на конференция в Алмати през днешния ден заместник-министърът на опазването на здравето на страната Камалжан Надиров, представен от ТАСС.
Тази заран "състоянието им се прави оценка като тежко, само че устойчиво ", сподели той и назова това "главната ни победа през миналата нощ ". Била е осъществена комплицирана интервенция на гръбначния дирек на втория водач, който е в тежко положение. От болничното заведение оповестиха, че интервенцията е сполучлива и той е в реанимация, до момента в който излезе от анестезия. В устойчиво положение е и една от стюардесите, чието положение се прави оценка като приблизително тежко.
Командирът на самолета почина при злополуката.
Шефът на здравното ръководство на Алмати - най-големия град в Казахстан, Тлеухан Абилдаев, посочи, че сега в тежко положение се намират 7 души, в устойчиво - 42, в това число 9 деца.
Самолетът "Фокер-100 се разруши при политане от Алмати към столицата Нур Султан в петък сутринта. На борда му имаше 98 души, в това число и 5-те члена на екипажа. Загинаха 12 души, а 67 бяха ранени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР