Лекарите в инфекциозната болница "Дитан" в Пекин за пръв път

...
Лекарите в инфекциозната болница "Дитан" в Пекин за пръв път
Коментари Харесай

Регистрираха първият случай на енцефалит, предизвикан от новия коронавирус

Лекарите в инфекциозната болница "Дитан " в Пекин за пръв път в света записаха проваляне на нервната система, провокирано от новия ковид, оповестява Българска телеграфна агенция.

56-годишен болен мъж е бил диагностициран с енцефалит.

Китайски откриватели откриха два подтипа на новия ковид

От здравното институция оповестиха, че на 25 февруари са изписали пациент, който е бил оздравял по едно и също време от пневмония и енцефалит, провокирани от новия ковид COVID-19. Лечението е било извършено от завеждащия отделението по интензивна терапия на болничното заведение "Дитан " Лю Цзин. Лекарят обърна внимание на обстоятелството, че болният е бил с разстройство на съзнанието и че към този момент би трябвало да се вземе поради способността на ковид да поразява и нервната система.

Лю Цзин напомни, че до момента са били следени редица други въздействия на COVID-19 - затруднения в работата на дихателната система, контузии в миокарда, дисфункции на кръвоносната система, увреждане на бъбреците, черния дроб и доста други вътрешни органи.. Но в този момент за пръв път се установи, че новият патоген може да порази и централната нервна система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР