Лекарите в България са около 32 000, но много от

...
Лекарите в България са около 32 000, но много от
Коментари Харесай

Председателят на Лекарския съюз: Има 32 000 лекари, но много от тях са администратори

Лекарите в България са към 32 000, само че доста от тях са заети с административна активност. Това предизвести ръководителят на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Иван Маджаров в светлината на рецесията с ковид. " Искрено се надявам да не би трябвало да се преквалифицираме всички ", добави той и предизвести, че по тази причина са всички ограничения – с цел да не стигнем до такава степен да отиваме в болница и да няма кой да ни лекува.
Генеричното заменяне на медикаменти е предпочитание на всички нас. В другите страни е въведено по разнообразни правила – не би трябвало хранилища и производители да са притежатели на ракети, заменяне с генерици да става по избор на пациента и със знанието на лекаря, както и заместването да е постоянно в посока по-евтино лекарство. Това съобщи доктор Маджаров.
Маджаров уточни пред Нова телевизия, че единственият до момента проект за въвеждане на генерици просто е имало проект да има подмяна, само че без тези условия. Той разяснява тематиката, откакто водачът на НФСБ Валери Симеонов изиска да има подмяна с генерици на по-скъпи медикаменти, защото лекарите получавали пари от производители и давали избрани медикаменти. Заместването на лекарство с по-скъпо лекарство не е решение, посочи Маджаров.
Лекарят даде образец – за високо кръвно има лекарство, което провокира суха кашлица. Ако то бъде предписано вместо друго, то пациентът може след време да пристигна и да каже, че му се е появила кашлица.
Още: " Български народен представител е болен от ковид "
" Противоречиви данни за болните от ковид в Китай повдигат въпроси "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР