Лекарите сме интелигенти и диалогични хора и ако има проблем

...
Лекарите сме интелигенти и диалогични хора и ако има проблем
Коментари Харесай

БЛС за фалшивите болнични: Наклепахте лекарското съсловие, защото бизнесът не работи

" Лекарите сме интелигенти и диалогични хора и в случай че има проблем постоянно бихме се отзовали. Издаването на болничен лист , който не кореспондира със здравословното положение на даден пациент, е издаване на финансов документ с погрешно наличие. При това състояние съответният сътрудник попада под ударите на закона и желая да заявя, че нито БЛС, нито Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България ще застанат зад подобен сътрудник и биха протектирали подобен вид дейности. При един разговор би следвало да се откри решение по въпроса. Това сподели зам.-председателят на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов във връзка със заканата на премиера , който разпореди инспекция за реда, по който се издават болничните и предизвести лекарите. 
Брънзалов добави, че в случай че има проблем, то той би трябвало да се потвърди,  а отпускът е най-хубавият доктор. 
" Има ли индивидуален фактор постоянно е допустимо допускане на неточности. ", добави още доктор Брънзалов и попита какъв брой от болничните са оспорени от бизнеса и колкото от тях е потвърдено, че са подправени. 
Той попита за какво се търси виновността у лекаря, откакто процесът е двустранен и изрази опасения от лов на вещици.
" Извинявайте, но в България служащият получава едни пари, а се обезпечава на други. Наклепахте лекарското съсловие, тъй като не работи бизнесът в България. ", разяснява още зам.-председателят на БЛС в изявление за bTV.
" Много мъчно се потвърждава този документ с погрешно наличие, защото издаването на болничния лист и слагането на диагноза от доктор е една субективна експертиза. Болничният лист се издава въз основа на настоящото здравословно положение. Трудно доказуемо е. Съгласен съм с премиера Борисов, че проблем има и би трябвало да намерим решение. С удивление следим по какъв начин в празнични дни, когато има публични празници и има увеличение на болничните листове с 20 – 30% ", сподели от своя страна Добрин Иванов, изпълнителен шеф на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).
Вижте какъв брой болнични ще бъдат издадени през актуалната година в публикацията ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР