Лекарите са следвали неправилен модел на кръвоносната система в продължение

...
Лекарите са следвали неправилен модел на кръвоносната система в продължение
Коментари Харесай

НЕ знаете това за кръвоносната си система

Лекарите са следвали погрешен модел на кръвоносната система в продължение на 1500 години

През II век гръцкият доктор и мъдрец Гален от Пергамон измисля достоверен модел за кръвоносната система. Той вярно признава, че системата включва венозна (тъмночервена) и артериална (яркочервена) кръв и че двата типа имат разнообразни функционалности.
Изненадващо за кръвоносната ви система – НЕ знаехте, че сърцето може да тупти настрана от вас!
Кръвоносната система включва сърцето, кръвоносните съдове и кръвта и е жизненоважна за битката с заболяванията и поддържането на хомеостаза...
Прочети повече
Въпреки това той също по този начин допуска, че кръвоносната система се състои от две еднопосочни системи за систематизиране на кръвта (а не една единна система) и че черният дроб създава венозна кръв, която тялото употребява. Той също по този начин твърди, че сърцето е по-скоро дърпащ орган, в сравнение с изпомпващ.

Теорията на Гален цари в западната медицина до 1600-те години, когато британският доктор Уилям Хенри вярно разказва кръвообращението.

Столетница сподели по какъв начин поддържа сърцето си крепко

Червените кръвни кафези са специфични

За разлика от множеството други кафези в тялото, алените кръвни кафези нямат ядра. При липса на тази огромна вътрешна конструкция всяка алена кръвна клетка има повече място за преместване на кислорода, от който тялото се нуждае. Но без ядро, клетките не могат да се разделят или синтезират нови клетъчни съставни елементи.
Ако прекалявате със захарта, кръвта ви безусловно може да спре
Прекомерната приложимост на захар въздейства отрицателно върху кръвоносната система и може да докара до нарушение на работата на вътрешните орга...
Прочети повече
Чеснова крем чорба за здраве на сърцето

След като циркулират в тялото за към 120 дни, алените кръвни кафези умрат от стареене или увреждане. Но не се тормозете - вашият костен мозък непрекъснато създава нови червени кръвни кафези, с цел да заменят тези, които умират.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР