Лекарите отдавна знаят, че определени съществуващи здравословни състояния могат да

...
Лекарите отдавна знаят, че определени съществуващи здравословни състояния могат да
Коментари Харесай

Кое ни прави по-вероятни жертви на коронавируса

Лекарите от дълго време знаят, че избрани съществуващи здравословни положения могат да създадат болестта на пациенти с новия ковид доста по-тежко и евентуално смъртоносно. Но възходящите проучвания рисуват по-подробна картина от други индикатори, които алармират за здравословни проблеми за всеки, който се болести.
 COVID-19, защитните маски и за какво имат основна роля за прекъсване на разпространяването на ковид
Защо е в действителност значимо да носим маска

Най-лесният и на ниска цена метод за битка със болестта

Сега ново изследване в Ухан, Китай, демонстрира, че съществуването на висока кръвна захар може да ни изложи на доста по-висок риск от гибел от COVID-19. Проучването, оповестено в списание Diabetologia, изследва смъртността на 605 пациенти с ковид в две лечебни заведения в Ухан. Шокиращо, откривателите откриват, че пациентите, които са били с хипергликемия, са повече от два пъти по-склонни да умрат от Коронавирус спрямо други пациенти - даже в случай че преди този момент не са били диагностицирани като диабетици.

Авторите на изследването изясняват, че връзката сред нарасналата смъртност и високата кръвна захар се дължи на това по какъв начин хипергликемията визира организма. Включително резултатите, които има върху съсирването на кръвта, отслабването на обвивката на кръвоносните съдове и по този начин наречената цитокинова стихия, която съставлява свръх отговор на избрани кафези от имунната система. Резултатите карат откривателите да упорстват лекарите да тестват равнищата на кръвната захар на всички пациенти с ковид, даже и на тези, за които се знае, че не са диабетици.
 Снимка 487585

Връзката сред равнищата на кръвната захар и ковид е доста дискутирана тематика на фона на пандемията. Множество проучвания демонстрират, че диабетиците са по-склонни да умрат от вируса. Проучване от април, оповестено в Journal of Infection, открива, че хората с диабет са четири пъти по-склонни да починат от COVID-19, в сравнение с тези без.
 Коронавирусът и какво е общото при 78% от хората, дали позитивна проба
Защо би трябвало да вършим повече проби за ковид

Кое е общото при 78% от хората, дали позитивна проба

Подобно изследване от май, оповестено в списанието Diabetologia, открива, че 10 % от хората с диабет, които са приети в болница за COVID-19, са умряли в границите на седем дни от приемането им в болница.

В писмо, оповестено в The New England Journal of Medicine през юни, експертите по диабет споделят, че коронавирусът може да докара до появяването на диабет даже и при хора, които преди този момент не са проявявали такива признаци.
 Снимка 485527

В оценка на новото изследване на Ухан, Навид Сатар, професор по метаболитна медицина в Университета в Глазгоу, е безапелационен, че последното им проучване удостоверява връзката сред равнищата на кръвната захар и смъртността от Коронавирус, пишат от Best Life.
 Швеция, коронавирусът и какви са следствията от по-разхлабените ограничения на страната за справяне с COVID-19
Резултатите от необикновената борба на Швеция против ковид

Положението не е по никакъв начин розово
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР