Лекарите отдавна знаят, че физическата активност може да причини сериозни

...
Лекарите отдавна знаят, че физическата активност може да причини сериозни
Коментари Харесай

Може ли да ни убие сексът

Лекарите от дълго време знаят, че физическата интензивност може да аргументи съществени проблеми със сърцето, само че изследване от 2011 година оказва помощ да се дефинира по-точно този риск. Това счита доктор Иса Дахабрех от Медицински център Tufts в Бостън, чието изследване се появява в списанието Journal of the American Medical Association, оповестява Reuters.
 Сексът, любовната игра и какъв брой минути ни трябват за незабравимо прекарване
Шест минути за страховит секс

Какво в никакъв случай не трябва да пропущаме

Екипът ѝ от учени проучва данни от 14 изследвания, разглеждащи връзката сред физическите извършения, секса и риска от сърдечни пристъпи или неочаквана сърдечна гибел.

Така учените откриват, че х ората са 3.5 пъти по-склонни да получат инфаркт или неочаквана сърдечна гибел, когато спортуват. Освен това има 2.7 пъти по-голяма възможност да получат инфаркт, когато вършат секс или директно по-късно.
 Снимка 475734

Според Джесика Полър от Tufts заплахата е в действителност огромна, само че тя е в действие единствено за стеснен интервал от време - 1-2 часа по време на и след физическата или половата интензивност, което в числа ще рече, че на 10 хиляди души случаите са един до два годишно.

Това не значи, че не трябва да спортуваме или да вършим секс, даже в противен случай - би трябвало да превърнем тренировките и закачките в леглото в нормална процедура, с цел да избегнем риска от неочаквани натоварвания на сърцето, които могат да бъдат пагубни.
 Самоизолацията, сексът, неналичието на предпочитание и по какъв начин да си го върнем
Да живее сексът по време на изолираност

Как да запазим искрата жива
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР