Лекарите от йерусалимския медицински център Шаарей Зедек извадиха пръстен, заседнал

...
Лекарите от йерусалимския медицински център Шаарей Зедек извадиха пръстен, заседнал
Коментари Харесай

Извадиха пръстен, заседнал в гърлото на 2-годишно дете

Лекарите от йерусалимския медицински център " Шаарей Зедек " извадиха пръстен, затънал в гърлото на двегодишно момче , съобщи израелската новинарска организация ТПС.

Момчето се е оплакало от болежка в гърлото и е отказало да се храни . Казало е на родителите си, че е глътнало пръстен. Родителите, поданици на източния йерусалимски квартал Шуафат, неотложно завели момчето в локална клиника, където рентгенова фотография посочила, че пръстенът е затънал в гърлото на детето.

Служителите на клиникатa са изпратили фамилията в " Шаарей Зедек " за изваждане на пръстена. Въпреки че момчето не е изпитвало усложнения при дишане,  медицинските лица са се тормозили, че назъбените ръбове на пръстена може да повредят хранопровода на пациента . Специалисти от отоларингологичното поделение на болничното заведение са направили незабавна интервенция под цялостна анестезия, като сполучливо са отстранили пръстена. Детето е изпратено у дома в положително положение след един ден наблюдаване в болничното заведение. 

След като детето се прибрало вкъщи, бащата му се обадил на лекарите, с цел да им благодари и да им каже, че: " Адам още веднъж се усмихва и яде ". " Този случай ни подсети да бъдем деликатни и да се грижим за нашите деца ", споделя бащата.

Доктор Динор, лекувал дребния пациент, пък споделя, че случаят е образец за заплаха от усвояване на други дребни предмети - изключително кръгли акумулатори, като тези, които нормално се срещат в детските играчки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР