Лекарите от Випуск 2018 на Медицинския факултет към Медицинския университет

...
Лекарите от Випуск 2018 на Медицинския факултет към Медицинския университет
Коментари Харесай

Дипломираха се 435 нови медици

Лекарите от Випуск 2018 на Медицинския факултет към Медицинския университет - София получиха дипломите си и поставиха Хипократова клетва. Дипломираха се 435 медици, от които 192 са чужденци. Отличниците са 55, като четирима са цялостните отличници, които бяха наградени с наградата " Златен Хипократ ".

Проф. Иван Митов, декан на Медицинския факултет, поздрави абитуриентите и сподели, че са минали 6 години на твърдоглав труд и ограничения, само че и на незабравими другарства и преживявания от студентския живот, следвайки фантазията си да станат положителни лекари.

" Истинските тествания предстоят, от на следващия ден ще би трябвало всекидневно да се потвърждавате, да взимате решения за здравето на пациентите, а отговорността е голяма ", добави той. Проф. Митов благодари на преподавателите от МУ, както и на родителите за поддръжката в професионалното израстване на младите лекари.

В поздравлението ректорът на МУ-София проф. Виктор Златков също подсети да не се не помнят напъните на околните, жертвали време и средства, с цел да поддържат студентите.
" Сигурен съм, че нашият университет и в бъдеще ще ви обезпечава академична и професионална опора, добави още той и акцентира, че МУ -София е на второ място от всички висши учебни заведения в България. Знанията не лекуват сами, би трябвало и щипка човечност ", сподели ръководителят на Българския лекарски съюз /БЛС/ Иван Маджаров и ги прикани да си оказват помощ и да почитат труда на сътрудниците си.

По думите му понижава броят на документите, издадени от БЛС за работа в чужбина. БЛС награди с почетна грамота и плакет отличниците от випуска.

Ректорът на СУ " Св.Климент Охридски " проф. Анастас Герджиков поздрави абитуриентите и изрази благодарността си за съдействието сред двете висши учебни заведения, както и от високото им равнище на преподаване. Пожела на медиците да изберат това място за работа, което ще ги направи най-щастливи.

Лекарите бяха поздравени и от името на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, от името на други ректори и декани, както и шефове на лечебни заведения. От името на завършващите лекари първокурсниците получиха Факелът на човечността.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР