Лекарите от Специализираната болница по очни болести във Варна продължават

...
Лекарите от Специализираната болница по очни болести във Варна продължават
Коментари Харесай

Медиците от Очната болница във Варна с ултиматум към Общината

Лекарите от Специализираната болница по очни заболявания във Варна не престават да преглеждат пациенти макар подадените молби за овакантяване с едномесечно предупреждение, съобщи БНР.

Припомняме, в края на предходната седмица стана ясно, че медиците недоволстват против изискванията на труд и неприятното материално положение на здравното заведение, което е благосъстоятелност на Общината. Според тях липсва мениджмънт от страна на шефа на болничното заведение.

Ако до 7 април, когато е крайната дата на предизвестието, не бъдат отпуснати средства за базата, лекарите ще изоставен. По-голямата част от личния състав към този момент се е пренасочил към частни лечебни заведения или към чужбина.
 Колективна оставка подадоха лекарите от очната клиника във Варна
Колективна оставка подадоха лекарите от очната клиника във Варна

Заради течащ покрив, хигиена и остаряла инсталация

Според шефа доктор Руслан Тошев повода за протичащото се е пренебрежението на община Варна към неговите докладни, с които желае средства. Той показва, че са нужни близо 500 000 лв. за ремонт на покрива и замяна на апаратурата. Тези пари обаче не са заложени в бюджета на общината.

Общината имаше друго схващане - че лечебните заведения трябвало да теглят заеми, изясни той и добави, че съгласно него не било редно в тази обстановка лечебното заведение в допълнение да се товари със заеми и лихви.

Самият доктор Тошев също е подготвен да подаде оставка, в случай че Общината не вземе удобно за болничното заведение решение.
 Увеличават с до 40% заплатите в общинските лечебни заведения
Увеличават с до 40% заплатите в общинските лечебни заведения

Отпускат спомагателни 30 млн. лв. за общинските и регионалните лечебни заведения

От своя страна зам.-управителят проф. Христина Грубчева съобщи, че в здравното заведение работят млади и интелигентни лекари . Тя също е на мнение, че решението е в общината.

" Става въпрос за три неща - инфраструктура, инсталация и мениджмънт. Това са трите съществени стълба, върху които може да бъде развита една болница. Една болница - това са лекарите в нея ", изясни доктор Грубчева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР