Лекарите от Спешната помощ в Горна Оряховица са готови да

...
Лекарите от Спешната помощ в Горна Оряховица са готови да
Коментари Харесай

Нападнаха медицински фелдшер от Спешната помощ в Горна Оряховица

Лекарите от Спешната помощ в Горна Оряховица са подготвени да изоставен групово поради ескалацията на експанзията против тях. Жена с болно бебе е нападнала и била фелдшерка през нощта в неделя. По случая е формирано бързо произвеждане за причиняване на лека телесна щета.

Горна Оряховица

В незабавното поделение на болничното заведение в Горна Оряховица постъпило 5-месечно бебе с недостатък на сърцето и висока температура, а лекарите решили, че би трябвало да бъде превозено до болничното заведение във Велико Търново. Докато екипът подготвял колата за спешна помощ, майката на детето изчаквала извън.
Наталия Армянова - фелдшер ЦМСП - Филиал Горна Оряховица: Аз трябваше да превозвам бебето с майката. Вратата я чухте по какъв начин се отваря и затваря. Чува се едно хлопане и тя се развика майката, за какво ѝ тропам под носа.  Как борят експанзията в лечебните заведения във Варна, Русе и Благоевград Как борят експанзията в лечебните заведения във Варна, Русе и Благоевград
Заради зачестилите случаи на експанзия, лечебните заведения във Варна и Благоевград са наели защита и са се оборудвали с паник бутони. В Русе са инсталирани камери.

В този миг 35- годишната майка от ромски генезис се нахвърлила върху фелдшер Армянова и я блъснала с телефон през лицето.
Наталия Армянова - фелдшер ЦМСП - Филиал Горна Оряховица: Около сантиметър и половина ми е разрушена горната джука, с хематом на венеца. Телесните контузии не са толкоз страшни, колкото психическите.  Мерки против насилието над медици Мерки против насилието над медици
Случаите на принуждение над лекарите се усилват, само че не и наказаните. От Българския лекарския съюз оповестиха, че стартират национална акция против принуждение...

Днес Наталия Армянова подаде предупреждение за овакантяване, а сътрудниците й са безапелационни, че ще я поддържат с групова оставка.
Нела Радева -фелдшер ЦМСП - Филиал Горна Оряховица: Бях нападната през лятото и де факто те са безнаказани. След като тези за мен нагли нападатели остават безнаказани, тези случаи ще не престават.
Междувременно през днешния ден следобяд мидицински екип беше атакуван още веднъж в центъра по хемодиализа на Великотърновската болница, до момента в който се опитвал да избави живота на стара жена в сериозно положение.
 © Българска национална телевизия
В отбрана на нападнатите медици, довечера поданици на Горна Оряховица излязоха на безмълвен митинг пред Центъра за незабавна помощ.

Спешните екипи също се включиха в гражданското неодобрение. За малко те оставиха работните си места и настояха експанзията в лечебните заведения в страната да спре. Те желаеха страната да се намеси, както и да има ефикасни присъди за нападателите над здравни служащи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР