Лекарите от Пирогов за пореден ден излязоха на протест пред

...
Лекарите от Пирогов за пореден ден излязоха на протест пред
Коментари Харесай

Нов протест и блокада на ключов булевард от медиците в Пирогов

Лекарите от " Пирогов " за следващ ден излязоха на митинг пред постройката на най-голямата незабавна болница у нас и блокираха кръстовището на основния бул. " Цар Борис Трети " и " Пенчо Славейков ".

Медиците желаят оставката на здравния министър Стойчо Кацаров и шефа на Националната здравоноосигурителна каса Петко Салчев, както и връщането на директорския пост на проф. Асен Балтов. Протестиращите упорстват страната да създаде правила за пътеки за постковид лекуване, тъй като при сегашната обстановка лекарите имат два разновидността - или да отхвърлят лекуване на пациентите си или да нарушават разпоредбите на НЗОК.

Проф. Балтов бе освободен на 14 юли, откакто от Министерство на здравеопазването оповестиха, че при инспекция в " Пирогов " са открити нарушавания в размер на общо над 1 млн. лв..

По думите на лекари най-обидното е, че в границите на по-малко от два месеца всички работещи от герои внезапно са се трансформирали в мошеници, които източват НЗОК. Медиците обявиха, че митингите ще продължат, до момента в който не бъдат изпълнени настояванията им и не бъде изчистено името на " Пирогов ". Те се заканиха митинга им да се реалокира и пред други здания на институции у нас.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР