Лекарите от болницата във Велинград подоха колективна оставка, заради правилата

...
Лекарите от болницата във Велинград подоха колективна оставка, заради правилата
Коментари Харесай

Болницата във Велинград с колективна оставка заради коронавируса

Лекарите от болничното заведение във Велинград подоха групова оставка, поради разпоредбите на доктрина и изискванията на процедура за лекуване на заболели от COVID-19.
„ Искаме да бъдем чути от институциите и да им разбираем. Това е единствената болница в района, която реализира 24-часова незабавна здравна помощ. Имаме 5 кревати за COVID-19 и 5 за интензивни случаи, само че нямаме кадрови капацитет за санитарни условия. Потоците на пациенти с поттвърден ковид и на такива без се смесват ”, изясни един от лекарите пред Нова телевизия.
В момента в болничното заведение има 7 заболели, като се чакат проби за още 7, изясни доктор Вельова, която управлява вътрешното поделение на болничното заведение. Тя предизвести, че в този момент евентуални заболели се поставят в други отделения и след това се местят в това за ковид, само че то в действителност към този момент е запълнено.
Няма кадрови капацитет – експерт в някакво направление съветва и болните от ковид, и другите, т.е. реализира се контакт. Нямаме задоволително хора да сменят тези, които се грижат за болните от ковид – по 20 дни подред са на промяна, споделиха още медиците. Нямаме инфекциозно поделение, прибавиха те.
Управителят на болничното заведение Желко Чешмеджиев посочи, че медиците желаят опазването на здравето да не се политизира, да се обезпечат задоволително пари за лекуване на заболели от COVID-19. Ставаме контактни с всички незабавни пациенти, без да знаем дали те са заболели от ковид или не, добави той, като посочи, че напътствията били да се тества по-малко медицинския личен състав.
В лечебното заведение има единствено един асансьор – болничното заведение има план за втори, единствено за COVID-19, подаден е план в общината. Чешмеджиев посочи, че в остаряла постройка като тази обаче няма условия за делене на потоци.
Лекарите желаеха обединяване с друга болница, с цел да може има задоволително хора и разделяне за ковид. Пазарджик инфекционзите клиники, Пловдив също може да поемат, прибавиха те.
Още: " България с много повече случаи на ковид за 24 часа от Франция, Съединени американски щати и Бразилия отново с черни върхове "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР