Лекарите от Архангелската областна болница не са били предупредени, че

...
Лекарите от Архангелската областна болница не са били предупредени, че
Коментари Харесай

Скрили от лекарите в Архангелск, че им водят облъчени с радиация

Лекарите от Архангелската регионална болница не са били предизвестени, че тримата потърпевши от гърмежа на полигона Ньонокса, признати за лекуване в здравното заведение, са облъчени с радиация.
При единия от лекуващите лекари е открит радионуклид цезий-137 в мускулната тъкан.

Около 60 чиновници на болничното заведение ще бъдат изпратени на проучвания в Москва, оповестява изданието The Moscow Times.

Припомняме, на 8 август, при несполучливи тествания на ракета с нуклеарен мотор избухна гърмеж, в резултат на което радиацията в региона се увеличи минимум 16 пъти над допустимите равнища. Според разнообразни източници са починали сред 7 и 15 души, само че точният брой на починалите и потърпевшите евентуално няма да стане прочут, защото управляващите укриват информация.

Тримата потърпевши са били превозени до болничното заведение голи, сложени в транспарантни пластмасови чували. Въпреки че пациентите са били в тежко положение, медиците не са били осведомени за събитията, при които те са получили контузиите си, като се изключи че е станал гърмеж на боен обект.

Източници на изданието настояват, че е изработен опит те да бъдат евакуирани в Москва, само че двама са умряли още по пътя за летището.

Лекарите са предположили, че става дума за радиационно облъчване, само че никой не е удостоверил опасенията им.

Според организация " Северни новости ", по-късно лекуващият екип е получил оловни престилки, само че това не е надеждна отбрана.

" Персоналът беше шокиран ", разяснява един от медиците пред Moscow Times, като прецизира, че болничното заведение е гражданска, а не военна.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР