Лекарите обясниха как се идентифицират три различни вида инсулти. Инсултът

...
Лекарите обясниха как се идентифицират три различни вида инсулти. Инсултът
Коментари Харесай

Получавате инсулт, ако усетите това

Лекарите обясниха по какъв начин се разпознават три разнообразни типа инсулти. Инсултът е мозъчна офанзива, която поражда, когато кръвоснабдяването на част от мозъка е прекратено, което води до клетъчна гибел.

Съществуват три типа инсулт: исхемичен, хеморагичен и временен исхемичен припадък.

Експертите означават, че признаците на инсулт са по-малко подвластни от типа му и повече от това къде тъкмо се случва инсултът в мозъка и коя е повредената зона.

Основните признаци на инсулт са: проблеми с придвижването и салдото, проблеми с речта, проблеми с паметта, концентрацията и мисленето, зрението, преглъщането, проблеми с пикочния мехур и червата, тежка отмалялост.

Лекарите оповестяват, че исхемичните инсулти най-често са породени от атеросклероза, сърдечни болести или дисекция на артериите. Симптомите на подобен инсулт не се разграничават от главните признаци, изброени нагоре.

Около 15 % от инсултите са хеморагични. Те са породени от кървене в или към мозъка и се срещат по-често при хора на възраст сред 45 и 70 години.

Двата съществени вида хеморагичен инсулт са кръвоизливи в мозъка и кръвоизливи по повърхността на мозъка. При този вид инсулт някои хора получават ненадейно, мощно главоболие или мъка в региона на шията, които също могат да бъдат съпроводени от повръщане. Основните признаци на хеморагичен инсулт обаче са същите като при други инсулти.

Преходна исхемична офанзива е известна още като мини-инсулт. Този вид инсулт е същият като елементарен инсулт, само че признаците не траят дълго.

Това е по този начин, тъй като блокирането, което предотвратява притока на кръв към мозъка, е краткотрайно. Симптомите са същите като при други типове инсулт, написа уеб сайтът Zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР