Лекарите невролози доказаха, че в основата на това неприятно явление

...
Лекарите невролози доказаха, че в основата на това неприятно явление
Коментари Харесай

На жената и децата им се гади в автомобила: 11 начина да се справите с проблема

Лекарите невролози потвърдиха, че в основата на това неприятно събитие лежи... осведомителният спор - несъответствието сред информацията, постъпваща в основния мозък от другите датчици на човешкия организъм. Всичките неприятности пораждат поради срив в работата на вестибуларния уред. Този орган дава отговор за това, ние твърдо да си стоим на краката и да реагираме на измененията в ситуацията на главата и тялото в пространството.

Вестибуларният уред е ситуиран във вътрешното ухо, в полуокръжните канали, запълнени с течност. Чувствителни власинки по стените на каналите реагират на съмненията на тази течност и придвижването на микроскопичните кристали - отолити. При смяна на ситуацията на тялото и при придвижване тези кристалчета нервират власинките и сигналите отиват в мозъка.

Повечето хора разполагат с много натренирани вестибуларни апарати и те не изпитват компликации нито във въздуха, нито в морето, нито на сушата. На заболяването на придвижването са подложени сред 5 и 10% от популацията.

За да научите по какъв начин да се справите с досадния кусур по време на пътешестване, четете auto.blitz.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР