Лекарите, които са участвали, имат повече информация от родителите. Считам,

...
Лекарите, които са участвали, имат повече информация от родителите. Считам,
Коментари Харесай

Адвокатът на семейството на починалото 3-г. момченце със скандални разкрития за проверката

Лекарите, които са взели участие, имат повече информация от родителите. Считам, че не е правилно те да разясняват обстоятелства, до които родителите нямат достъп. Това съобщи пред bTV Христина Николова, юрист на родителите на умрялото 3-годишно момченце.

По думите ѝ, през вчерашния ден на родителите е казано, че няма право техен представител да участва на инспекцията, която тече по случая. Тя самата още не е виждала никакви документи по случая.

Николова изясни още, че родителите са извикани да им връчат констативен протокол от инспекцията. Вместо това били вкарани в стая да пишат пояснения. Това се случило в Агенция „ Медицински контрол “.

„ След това те трепереха от психическия напън “, сподели Николова. Категорично е неприемливо да не участвам и аз “, добави тя.

„ Не единствено Алекс, само че и други родители с други деца са стояли там с часове и са чакали “, изясни юристът.

Семейството отишло сутринта в Педиатрията, където не били признати и по тази причина отишли в болница „ Лозенец “. След това още веднъж се върнали в Педиатрията, където били признати едвам по обяд. Тогава детето било доста зле.

Адвокатът попита по какъв начин лекарите решили, че признаците му не били доста тревожни първия път, откакто не са го прегледали.

„ Когато идват на обяд и майката влиза в кабинета, то към този момент е зле. Затова и другите родители го пускат “, изясни Николова.

„ Клипове аз не съм видяла и няма по какъв начин да ги разясня. За мен е значимо да им запазя душeвността на тези хора. Клиповете идват на идващ стадий “, уточни тя.

Адвокатът акцентира, че родителите не желаят да се основава напрежение и са признателни на лекарите, които преди този момент са лекували децата им. Именно по тази причина те са отишли в същата болница, когато 3-годишното им дете се е почувствало зле.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР