Лекарите и сестрите в Пирогов“ работят денонощно. Всяка минута спасяват

...
Лекарите и сестрите в Пирогов“ работят денонощно. Всяка минута спасяват
Коментари Харесай

Борисов обеща на Пирогов средства за цялостно саниране на сградата

Лекарите и сестрите в „ Пирогов “ работят непрекъснато. Всяка минута избавят някой потърпевш българин и се веселя, че Клиниката по изгаряне и пластична хирургия в болничното заведение за незабавна помощ е напълно осъвременена. Медиците разполагат с най-модерната инсталация при осъществяването на задачата им - избавяне на човешки животи. Планираме за следващата година, когато „ Пирогов “ ще означи своята 70-годишнина, да отпуснем средства за изцяло саниране на постройката и за още значима инсталация.
Това написа в профила си във Фейсбук министър председателят Бойко Борисов, който посети изцяло обновената клиника по изгаряния в здравното заведение. Из постройката го разведе доцент доктор Мая Аргирова, шеф на клиниката за изгарания и пластична хирургия в УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ".
" Аз съм бил пожарникар, не знам дали знаеш и дефламола ми е единственото лекарство, което на сън да ме бутнеш знаех къде е ", спомни си министър председателят.
" Колко изгорели съм гледал, какъв брой съм избавил. Миличките! По-грозна и шокираща панорама няма. И в този момент са горе на Рила, нека всичко се размине ", разяснява още той.
" Сградата е строена 1976 година и оттогава не е заменена една плочка. 43 години са това “, сподели шефът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов. „ В момента ремонтираме неврохирургията и лицево-челюстната хирургия. Догодина за годишнината на „ Пирогов “ планираме и енергийна успеваемост на всички здания “, сподели още проф. Балтов.
Най-красивото поделение и единственото в България  - детското поделение за изгаряния и хирургия - похвалиха се проф. Балтов и доцент Аргирова.
" Ще го пратя Горанов, че в този момент имаше работа и го оставих, с цел да може да планираме в бюджета, с цел да планираме още такива поправки ", възхити се от видяното Борисов.
Освен че разгледаха апаратурата и в детайли обясняваха кое защо служи, медиците предизвестиха за пик на потърпевши от газови бутилки. Имаше страховит пик на ранени от газови бутилки, подхвана проф. Балтов. За цялото лято има над 56 случая, потвръди доцент Мая Аргирова. Премиерът си спомни за най-големия боязън на пожарникаря при гасене на пожар - да няма скрита някъде газова бутилка. Не знаеш вътре има ли, няма ли. Влизаш в тъмното... какъв брой са ми ггърмяли в ръцете. Това е извънредно ", сподели Борисов.
Директорът на Пирогов се похвали, че има над 250 специализанти от всички специалности, а тази година се чакат още 50 млади медици да се образоват там.
На потегляне Борисов изиска " сметка за енергийната успеваемост:прозорци, прозорец, дограми, мазилки... Да имаме, да планираме за следващата година за 70 години Пирогов. Да знаеме, че Пирогов е избавен. Да е като ВМА, като отидеш да ти е драго ", приключи Борисов.
Вижте разходката из Пирогов на премиера Бойко Борисов в идващото видео.
Сподели с твоите другари
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР