Лекари заплашват да напуснат спешната помощ в Силистра. Причината -

...
Лекари заплашват да напуснат спешната помощ в Силистра. Причината -
Коментари Харесай

Медици от Спешното отделение в Силистра заплашват да напуснат

Лекари заплашват да изоставен незабавната помощ в Силистра. Причината - следващото нападателно отношение към медиците. След среднощен скандал, последвали обиди и неприлични мнения в обществените мрежи. Медиците от Спешното поделение са подготвени да прекратят работата си, а звеното е на сериозния най-малко.

Неприятната сцена се разиграла по време на дежурството на доктор Бейзит Насуф. В понеделник малко след 12 часа до момента в който извършвахме стерилизация, която е по-честа поради COVID-19, господин, който е чакал единствено 4 минути, стартира да снима с телефон, да употребява обидни думи и реплики и да се държи нападателно и извънредно провокативно. Повиках защита и полиция, които реагираха доста бързо. Господинът обаче продължаваше да упражнява експанзия. Това ни възмути, само че не е единствен случай. На идващия ден видяхме изявления във Фейсбук, които възмутиха нас и нашите близки, изясни младият доктор. Той изясни, че медиците от отделението са подготвени да подадат оставка, само че попита какво ще се случи с същински незабавните случаи.

Готови сме да напуснем, тъй като сме подложени на извънредно стресови обстановки, на експанзията по отношение на нас. Нас не ни плаши работата, нито спешността. Искаме някой да ни чуе и нещо да се промени, изясни негова колежка.

Ръководството на болничното заведение е положило неимоверни старания първо да ги убедим да останат да работят в България и още повече в Силистра. Тези младежи специализират към този момент дефицитни специалности. Това са хората, които ще продължат нашата работа и ще оказват помощ на хората в региона. За мен беше изпитание да ги убедя да работят в допълнение в Спешното поделение, макар че никой нямаше предпочитание. Поредният скандал е това, което толкоз доста ги наранява. За случая подадох сигнал в прокуратурата. Написах и отворено писмо до цялата общност и запитвам кой ще им помогне при незабавен случай, разяснява шефът на МБАЛ - Силистра доктор Даниела Костадинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР