> Лекари забравиха пациент в скенер и дори го обявиха

...
> Лекари забравиха пациент в скенер и дори го обявиха
Коментари Харесай

Пациентка прекара шест часа в скенер, била забравена от лекарите

 > Лекари не помниха пациент в скенер и даже го оповестиха за търсене. Случаят е отпреди 10 дни в общинската болница в Павликени. 70-годишната Асенка Христова била изследвана за заболяване на белите дробове, след което - забравена, заключена и оставена да лежи в скенера в продължение на шест часа, оповестява Нова тв.

Дъщерята на пациентката инцидентно схваща, че майка й липсва от болничното заведение. Лекарите също били в неразбиране къде би могла да е отишла старата жена. И родственици, и лекари подават сигнал в полицията за липсващ пациент. Започва акция по издирването й. Няколко часа по-късно Асенка е открита вързана за скенера и заключена в залата за проучвания.

Управителят на лечебното заведение Анета Кръстева сподели, че е осъществена инспекция по случая. Тя открива, че старата жена е забравена в скенера от рентгеновия лаборант Камелия Кръстева. В момента тя е в отпуск, а шефът съобщи, че ще бъде осъдена.

От болничното заведение твърдят, че престоят на пациентката в скенера за толкоз дълго време не бил рисков за здравето, тъй като апаратът бил изключен. По гледище на роднините в епикризата е записано категорично, че дамата напуща болничното заведение, тъй като е била забравена в скенера. Близките са безапелационни, че ще съдят болничното заведение. А 70-годишната Асенка Христова към този момент се лекува в болница в столицата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР