Лекари в Русия публикуваха резултати от пилотната част на втора

...
Лекари в Русия публикуваха резултати от пилотната част на втора
Коментари Харесай

Руско лекарство се оказа чудо при COVID-19

Лекари в Русия разгласиха резултати от пилотната част на втора и трета фаза от клиничните тествания на лекарството " Авифавир ", заяви ТАСС.

Лекарството е съветската версия на препарата " Фавипиравир ", който въздейства върху новия ковид. Установено е, че той е ускорил извеждането от организма на ковид при повече от половината от болните от COVID-19 и не провокира съществени странични резултати, пишат учените в публикация, оповестена в електронната библиотека medRxiv.

" Пилотната част от нашите рандомизирани клинични тествания сподели, че " Авифавир " има бърз противовирусен резултат, като съумя да очисти организмите на 62,5% от болните от вируса четири дни след началото на приема. Скоро ще установим по какъв начин другите дози на препарата въздействат на скоростта на оздравяването ", пишат откривателите.

Досега учените са открили единствено няколко препарата, които влияят на SARS-CoV-2, измежду които " Фавипиравир ", " Ремдесивир " и рекомбинантния белтък интерферон-алфа2. Те са основани са битка с грип, хепатит и треската ебола, само че към този момент потвърдиха качествата си и в разнообразни лабораторни опити в търсене на лекарство против новия ковид.

Последващите опити и необятната приложимост на тези препарати сподели, че те не оказват помощ на всички пациенти и не могат да предотвратят болестта с новия ковид и леките форми на зараза. Това към този момент не разрешава потреблението на тези медикаменти за профилактика на Covid-19 и ограничение на разпространяването на болестта.

Група учени под управлението на Андрей Иващенко, теоретичен помощник в групата компании " ХимРар ", организира първите на практика тествания на въздействието и сигурността на " Авифавир " - основаният от групата съветски аналог на противогрипното лекарство " Фавипиравир ", създадено в Япония.

В края на май " Авифавир " бе регистриран от съветските здравни управляващи, а на 3 юни бе включен в методическите рекомендации за профилактика, диагностика и лекуване на новата коронавирусна зараза. В други страни аналози на " Фавипиравир " към момента не се одобряват, защото не са минали през клинични тествания.

В съветските клинични тествания препаратът е одобряван от 60 доброволци, инфектирани с новия ковид, които страдат от пневмонии и други признаци на Ковид-19. Те били разграничени на три групи, като едната получавала плацебо, а другите - " Авифавир " в два типа дози. Успоредно с това всички пациенти вземали антикоагуланти, антибиотици и други препарати, облекчаващи признаците на инфекцията.

Наблюденията върху положението им посочили, че на четвъртия ден от лекуването вирусът изчезва от организма на 62,5 на 100 от пациентите, приемащи противовирусния препарат, като за същото време това се случва единствено при 30 на 100 от участниците в контролната група. На десетия ден от лекуването следи от SARS-CoV-2 не са открити в организмите на 90% от приемащите " Авифавир " и у 80% от представители на контролната група.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР