Лекари в МБАЛ-Пазарджик обмислят да подадат колективни оставки в защита

...
Лекари в МБАЛ-Пазарджик обмислят да подадат колективни оставки в защита
Коментари Харесай

Лекари в МБАЛ-Пазарджик подават оставки в защита на д-р Васил Вълчев


Лекари в МБАЛ-Пазарджик обмислят да подадат групови оставки в отбрана на изпълнителния шеф на болничното заведение доктор Васил Вълчев и упорстват за среща с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и премиера Бойко Борисов. Това е станало ясно след днешното съвещание в болничното заведение във връзка известието от Министерство на здравеопазването, че доктор Вълчев е освободен по предписание на премиера Бойко Борисов, научи Zdrave.net от наши източници.

Причината за решението на премиера е ефирен репортаж, в който доктор Вълчев беше упрекнат, че с подправено ТЕЛК-решение той получава инвалидна пенсия от 715 лева Според нашите източници доктор Вълчев има ТЕЛК-решение от 20 години, което от време на време му се подновявало, тъй като е болен от диабет. Не отговаряло на истината изказванието, че решението е пожизнено.

От Министерство на здравеопазването прецизират, че следва инспекция за истинността на тези документи.

Лекарите са възмутени по какъв начин още преди да е открито има ли нарушаване се прави такава офанзива против една от дребното добре работещи и финансово постоянни държавни лечебни заведения в страната.

„ За мен всичко е режисура! Ще се съберем, ще обсъдим нещата, не е изключено групово да си подадем оставките. Не знам какво да кажа, ние още сме шокирани от случилото се. То е все едно да те удари изненадващо Кубрат Пулев и да се чудиш какво да правиш! “, разяснява хирургът доктор Милко Петров пред „ Марица “.

„ Напрежението е доста огромно, и то освен измежду управителните фрагменти, а в цялото лечебно заведение “, сподели още доктор Петров, който не изключва и вероятността от митинги. По думите му, страната и българите не заслужават лекарите си, откакто не умеят да ги пазят от сходни офанзиви, подбудени от частни ползи. Той акцентира, че протичащото се е посягане даже на националната сигурност, тъй като в случай че една регионална болница се дестабилизира, Министерство на здравеопазването няма по какъв начин да води здравни политики в дадения район, защото частните лечебни заведения не биха могли да я заместят.

Самият доктор Петров също е с експертно решение за 62% неработоспособност поради увреждания от псориазис, увреждания на ставите, с оперирано сърце и стент, три хернии. Обяснява, че това са професионални увреждания, каквито има всеки доктор, който стои с часове прав до операционната маса. Но работи, тъй като няма кой – младите лекари всеобщо бягат в чужбина.

Лекарят напомня още, че единствено напоследък няколко лекари си отидоха от тежки заболявания, най-младият – единствено на 39 години.

„ А някой ще потърси ли сметка, някой ще се поинтересува ли в резултат на тези излъчвания какъв брой хора ще се изплашат, няма да дадат да им се направи коронарография и ще загинат поради тази неточност? “, риторично попита хирургът, представен от „ Марица “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР