Лекари в Канада привлякоха вниманието на света, като се обявиха

...
Лекари в Канада привлякоха вниманието на света, като се обявиха
Коментари Харесай

Лекари в Канада протестираха против увеличение на заплатите им

Лекари в Канада привлякоха вниманието на света, като се оповестиха срещу нарастване на заплатите им. Те подписаха обществено протестно писмо, в което се включват над 500 души с здравно обучение.

213 общопрактикуващи лекари, 184 специализанти, 149 локални лекари и 162 студенти по медицина показват в писмото, че желаят парите за нарастване на заплатите на лекарите да бъдат употребявани за възстановяване на възнагражданията на медицинските сестри, или да бъдат върнати в здравната система. 

" Ние, лекарите на Квебек, които имаме вяра в мощната обществена система, се противопоставяме на последните нараствания на заплатите от нашите медицински федерации ", се споделя в писмото, предава USA Today. Подписалите го са срещу да получават повече пари, до момента в който възнагражденията на медицинските сестри са ниски и има пациенти, които се нуждаят от тези средства. 

Лекарите показват, че повишението на заплатите е " шокиращо ", тъй като медицинските им сестри, администрацията в лечебните заведения им и други медицински експерти срещат доста сложни работни условия, до момента в който в това време техни пациенти живеят с липса до нужни здравни услуги, поради фрапантни свивания на бюджета за опазване на здравето на Канада през последните години и " централизиране на властта " на Министерството на здравеопазването. 

Средната заплата на един доктор в Квебек е 260,924 щатски $ годишно или 339,000 канадски $, които се заплащат за негова болнична работа от министерството на опазването на здравето на Канада, по данни на канадския Институт за здравна информация, оповестени през септември 2017 г. 

Средно, фамилният доктор там получава 211,717 щатски $ (275,000 канадски долара) годишно. Хирургът - $354,915 годишно (канадски $461,000). Сумите не включват заплащането за ексклузивен труд. 

Таксите за обучение в медицинските университети в страната варират, според дали студентът е канадски жител, с непрекъснато местопребиваване или задграничен студент, както и според от съответното образователно заведение. За канадските жители таксата през първата година е от $2567 (канадски $3,334) до $20,064 ($26,056). 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР