Лекари в Италия били озадачени, когато 21 годишна жена търси

...
Лекари в Италия били озадачени, когато 21 годишна жена търси
Коментари Харесай

Да ти избие кървава пот


Лекари в Италия били озадачени, когато 21 годишна жена търси помощ във връзка на кървене. Изумителното в тази ситуация било, че кръвта просто избивала по повърхността на кожата, както потта, или по-точно – сама пот била кървава !

След обзор станало ясно, че в реалност по местата на „ кървенето “ – най-вече лицето и дланите, не било намерено никакво нарушаване целостта на кожата или каквото и да е пострадване.

Пациентката споделила, че такива епизоди на кървене се появявали от време на време от 3 години насам, постоянно без причина и предизвестие, само че главно в интервали на стрес. В резултат на необикновеното си положение, младата жена се изолирала от обществото.

Болната била лекувана за меланхолия и паническо разстройство, само че кървенето траяло. В последна сметка лекарите стигнали до рядката диагноза хематохидроза .

Хематохидрозата е положение, при което засегнатият има кръв в потта. Макар и диагнозата да е изцяло непозната даже за множеството лекари, положението е документирано още от интервалите на античността. Специалистите споделят, че то постоянно е било обременявано с религиозна мистификация, което кара множеството хора да са се съмняват в действителното му битие.

Свързани публикации.. Как да се оправим с неприятното потене? 0 Нощно потене - по кое време би трябвало да потърсим доктор? Общи рекомендации 0 Хиперхидроза – 6 метода да овладеем потенето 1

Макар и с необяснима причина, хематохидрозата е съществуващо заболяване. Според дребното разказани случаи то визира най-често лицето, ушите, носа и очите и се провокира в множеството случаи от мощен боязън и стрес. При някои пациенти даже е открито да плачат с кървави сълзи .

Потите жлези са обградени от плътна мрежа от тънкостенни капилярчета. Подозира се, че в интервали на стрес те се раздират и предизвикват освобождение на кръв, която попада в жлезите и дружно с потта избива на дребни капчици по повърхността на кожата.

Учените считат, че това се дължи на увреда на съдовата стена, заради което тя реагира по този метод на напрежението, или пък отдават положението на особена форма на васкулит. Към момента не съществуват нито изрично пояснение, нито лекуване на положението.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР