Лекари в болница в Детройт са извършили двойна белодробна трансплантация

...
Лекари в болница в Детройт са извършили двойна белодробна трансплантация
Коментари Харесай

Лекари извършиха белодробна трансплантация, свързана с употреба на електронни цигари

Лекари в болница в Детройт са направили двойна белодробна трансплантация на мъж, чийто орган е повреден от използването на електронни цигари, съобщи Българска телеграфна агенция.

От Хенри Форд Хелт Систъм не оповестяват повече детайлности към процедурата, като се изключи че пациентът е поискал да бъдат оповестени фотоси и обновена информация като предизвестие за вредата от вейпинга.

Екипът от медицински специалисти, направил процедурата, има вяра, че става въпрос за първата двойна белодробна трансплантация в света, осъществена на пациент, чийто орган е непоправимо повреден от пушенето на електронни цигари.

За първи път у нас направиха белодробна трансплантация

"Добре ще е, в случай че това е последният сходен случай и епидемията от съществени белодробни контузии бъде овладяна ", разяснява доктор Дейвид Кристиани от Колежа по публично опазване на здравето "Т.Х.Чан " към Харвардския университет и Масачузетската многопрофилна болница в Бостън, който не е взел участие в осъществената в Детройт трансплантация.

От март над 2000 американци, доста от които младежи и младежи, употребяващи електронни цигари, развиха белодробни болести. Смъртните случаи са минимум 40, напомня организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР