Лекари, студенти и ученици от Пловдив подновяват дарителската кампания за

...
Лекари, студенти и ученици от Пловдив подновяват дарителската кампания за
Коментари Харесай

Кампания за нова сграда на детската клиника и онкохематологията в Пловдив

Лекари, студенти и възпитаници от Пловдив възобновяват дарителската акция за строителството на нова постройка за детската клиника и онкохематологията към университетската болница „ Св. Георги “ в града. В момента тези звена се обитават в остарели бази, които не дават отговор на актуалните условия за лекуване и престой на пациентите.

Подробности за акцията в Пловдив вижте от нашия кореспондент Николай Райшинов.

Пловдив

Детската клиника и незабавното педиатрично поделение в Пловдив са едни от най натоварените - одобряват пациенти от цяла Южна България и най-тежките случаи от страната.

В две от болничните стаи, с рисунки в дупките от паднала мазилка са Тодор Чанов от Харманли и Айше Юмер със своето оздравяващо дете.
Тодор Чанов: Тук сме пети ден за определяне на здравословното положение на моя наследник. Айше Хасан Юмер: Трудно е в такава конюнктура мъчно е, хем за пациентите, хем за лекарите.
В онкологичното поделение престоят е най-дълъг, а дефицитът на пространство заплашва лекуването на децата.
Стоянка Джиджева: Има случаи, в които – изписват ни, само че ние се връщаме по неотложност, а към този момент няма кревати всичко е заето. И това е проблем – у дома, когато едно дете не е добре, няма по какъв начин да се оправи родителя, би трябвало ни доктор.
Решението, което целият медицински личен състав поддържа е построяването на съвременен корпус, в който да бъдат преместени детска клиника и онкохематология. В дарителска сметка, от лекари, студенти и родители до момента са събрани близо 7000 лв.. Жестът медиците вършат без съмнение.
Доц. Нарцис Калева – Ходжева, педиатър: Няма по-големи оптимисти от детските лекари, тъй като ние сме единствените лекари, които имат нерядко опцията да изпишем нашите пациенти в действителност оздравели.
Строителството на новия корпус ще коства към 10 млн. лева и единствено с дарителска акция събирането им е непостижима задача. Ръководството на клиниката обаче разчита на доверието и вярата на хората с цел да изиска болничното заведение, медицинският университет и държавните структури да поемат по-голямата част от финансирането.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР