Лекари специализанти излязоха на протест пред здравното министерство. Те са

...
Лекари специализанти излязоха на протест пред здравното министерство. Те са
Коментари Харесай

Студенти по медицина протестират срещу условията за специализация

Лекари специализанти излязоха на митинг пред здравното министерство. Те са недоволни от изискванията за специализация, които министерството предлага. Според студентите има заплаха заплатата, която получават по време на специализацията си, да им бъде отнета, оповестява Българска национална телевизия.

Те желаят смяна и не желаят да бягат в Германия.

" Човек принадлежи към дадена нация и е хубаво да се бори за нея ", споделиха специализантите под прозорците на здравното министерство. Притеснява ги редактираната разпоредба, съгласно която страната заплаща специализациите, само че желае след края им студентът да работи 3 години в избрана от министерството болница.

Стела Захаринова, студент по медицина: Ще бъда разпределена, да предположим, някъде в другия завършек на страната, надалеч от фамилията ми.
Книгите до Стела не са за декорация. Висока е 1.70, само че споделя, че в случай че съберем всичките ѝ учебници, те ще са по-високи от нея. Но не се оплаква от това. А от наредбата, съгласно която страната може да си изиска назад парите за специализацията при положение, че по някаква причина Стела се откаже от медицината или пожелае краткотрайно да прекъсне. Специализантите в Германия да вземем за пример нямали този проблем.

Стела Захаринова, студент по медицина: Те свободно ще могат да избират какво да работят, свободно могат да изберат по кое време и по какъв начин да го пресечен.
Наредбата на здравното министерство цели да резервира българските лекари у нас. Според студентите обаче резултатът бил противоположен, а наредбата " вътрешно болна "

Стела Захаринова, студент по медицина: Все едно потеглят да строят нов терминал на летище София, където да ни изстрелят един по един в чужбина.
Здравният министър заречен на специализантите среща по тематиката още идващия месец. И поел ангажимент да не бърза с окончателното приемане на новата разпоредба. Не и преди да чуе всички оферти. А някои сътрудници на Стела към този момент се готови. И наред с всичките учебници, държат един речник по непознат език. За всеки случай.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР