Лекари, специалисти по здравни грижи и санитари от ямболската болница

...
Лекари, специалисти по здравни грижи и санитари от ямболската болница
Коментари Харесай

Медицински служители излязоха на протест в Ямбол

Лекари, експерти по здравни грижи и санитари от ямболската болница излязоха на митинг. Те упорстват за нарастване на главните заплати и въвеждане на методиката за образуване на възнагражденията в опазването на здравето, препоръчана от здравното министерство. В противоположен случай са подготвени да изоставен лечебното заведение.

Ямбол

В момента лекарите в Ямболската болница получават 850 лв. съществена заплата, сестрите 640, а санитарите за 7 часов работен ден - 490 лв..
Кети Калусова, здравна сестра: С тези 600 лв. парадокс е да живееш. При всичко, което се усилва непрестанно. Налага се да работим на няколко места.доктор Димитър Рунков, хирург: За оставки не мога да приказвам, само че би трябвало човек да получи това, което си заслужава като работа, като отговорност, като денонощна безсъница. Янка Желязкова, санитарка: Имаме такива условия тежки, че няма да издържим. Просто всички ще си подадем оставката и дано шефът взема решение кой ще пристигна да работи и в новата болница.
От лекарската гилдия са безапелационни, че работещите в ямболската болница отговорно извършват уговорките си и желаят почтено възнаграждение.
лекар Петър Папашимов, ръководител на Лекарска гилдия, Ямбол: Не одобрявам аргумента, че се е нараснала издръжката на болничното заведение. Нашата задача е да лекуваме болните. Задача на мениджмънта е болничното заведение да обезпечи нарастване на приходите.
Директорът на болничното заведение поддържа настояванията на сътрудниците си за нарастване на заплатите, само че акцентира, че с цел да стане това, би трябвало да бъдат увеличени и приходите от дейностите. В противоположен случай е допустимо лечебното заведение да изпадне в тежка финансова рецесия.
лекар Панайот Диманов, шеф на МБАЛ „ Свети Пантелеймон ": Ако от 1 юли се усилят цени на някои клинични пътеки и ние изработим тези клинични пътеки ще ни се усилят приходите някъде с към 30 000 лв.. Възможно е да се усилят с 50 лв. главните заплати, в случай че ние успеем да изработим тия пари.
Протестиращите упорстват за въвеждане на препоръчаната методика за образуване на заплащането до края на месеца. Ако това не се случи - те са подготвени за групово овакантяване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР