Лекари предполагат, че става дума за токсикация, най-вероятно с храна.

...
Лекари предполагат, че става дума за токсикация, най-вероятно с храна.
Коментари Харесай

9-Годишно Момченце Почина, 11-Годишната Му Сестричка В Критично Състояние В Мбал-Добрич

Лекари допускат, че става дума за токсикация, най-вероятно с храна. Трагедията се разиграла през вчерашния ден в семейство с шест деца в Кардам. След банкет на храна децата се почувствали зле и бил извикан общопрактикуващият доктор. Той им изписал лекарства. Две от децата обаче не се повлияли и малко по-късно третокласникът умрял.

11-годишното момиче бе признато за лекуване в ранните часове на денонощието, заяви шефът на Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Добрич доктор Светозар Байчев. Детето постъпило в Спешно поделение в повредено положение, а сега е в реанимация, нормализирано е, добави доктор Байчев.

Направена е консултация с националния съветник по кардиология за Североизточна България, който е предложил детето да бъде ориентирано към лекуване в болница „ Света Анна ” във Варна.

" Има засягане на сърцето, учестена сърдечна активност, най-вероятно токсикация, само че не можем да кажем каква е повода за нея ", изясни шефът на МБАЛ-Добрич. По думите му останалите деца от фамилията се усещат добре.

Началникът на Отделението по Съдебна медицина доктор Димитров заяви, че аутопсията на умрялото момченце е завършила, само че при нея не е открито нещо, което да демонстрира повода за гибелта. Затова би трябвало да бъдат изчакани резултатите от спомагателните микробиологични, токсикологични и хистологични проучвания.

Децата от многодетното семейство, което е българско, вървят на учебно заведение, доста са начетени, общителни и възпитани, споделиха поданици на село Кардам. Те описаха, че фамилията било от скоро в селото, преди живеело в Пчеларово. В момента за децата се грижела единствено майката, помагали й родителите й. Жената се хващала да работи каквото откри, а през това лято работела в курортния комплекс " Албена ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР