Лекари от университета в Хонконг регистрираха повторна инфекция с коронавирус

...
Лекари от университета в Хонконг регистрираха повторна инфекция с коронавирус
Коментари Харесай

Хипотезата се потвърди: Първи случай на повторна инфекция с коронавирус в света

Лекари от университета в Хонконг записаха повторна зараза с ковид при мъж, възстановил се от заболяването преди четири месеца. Това е първият регистриран случай в света, заяви RTHK, представени от БГНЕС.
Става дума за 33-годишен компютърен програмист от Хонконг, който е бил изписан от болничното заведение през април. Той обаче се е заразил наново при пътешестване до Испания този месец. При това равнището на вирусно инфекциозната тежест е много високо, което въобще не е типично. Лекарите открили, че този случай не е обвързван със обстановки, когато в тялото на възобновени пациенти са открити слаби останки от вируса, което дава позитивен резултат при повторни проби.
 В Каталуния не разрешават събирането на повече от 10 души В Каталуния не разрешават събирането на повече от 10 души
Каталунското държавно управление реши да ускори карантинните ограничения заради разпространяването на ковид и забрани на групи от повече от 10...
Микробиолозите от университета в Хонконг обясниха, че тяхното генетично съпоставяне ясно демонстрира, че става дума за разнообразни варианти на ковид. Това допуска, че мъжът е бил възпален по време на неотдавнашното пътешестване до Испания, където вирусът може да е мутирал. Той обаче не е имал нужния имунитет.
" Мнозина считат, че пациентите, които са се възстановили от COVID-19, получават имунитет против повторна зараза. Въпреки това има доказателства, че при някои хора равнището на антитела понижава след няколко месеца ", означават създателите на проучването. Те приканиха да се вземе поради този факт за разглеждане на опцията за имунизиране на пациенти, които към този момент са имали това заболяване.
 
Всичко за ковид
 СЗО не изключва наново заразяване с ковид СЗО не изключва наново заразяване с ковид
Световната здравна организация (СЗО) не изключва, че хора могат да бъдат инфектирани наново с ковид, само че упорства да не се прибързв...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР