Лекари от София се борят за живота на ректора на

Лекари от София се борят за живота на ректора на ...

Ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев се бори за живота си.

Лекари от София се борят за живота на ректора на Русенския университет и председател на Общинския съвет в Русе проф. Христо Белоев. Тази сутрин той е получил тежък инсулт, докато е бил в дома си.

Проф. Белоев се е почувствал зле и е извикал колеги от университета. Незабавно е бил закаран в болница в Русе, но състоянието му се е оказало изключително тежко.

Премиерът Бойко Борисов е съдействал да бъде изпратен хеликоптер, който да транспортира проф. Белоев в София. Премиерът е говорил със здравния министър Кирил Ананиев и машината е била веднага изпратена, пише "".

Полетът е извършен още по обед, след което лекари са пристъпили към животоспасяваща операция. За момента няма повече информация за състоянието на 61-годишния проф. Белоев.

В съобщение на Министерство на отбраната се казва, че екипаж от състава на авиобаза Крумово с вертолет "Кугар" е изпълнил специален полет по искане на Министерството на здравеопазването за транспортиране на пациент от летище Щръклево до летище София.-->

"Вертолетът излетя в 12.14 ч. от авиобаза Крумово. В 14.30 ч. пациентът беше транспортиран до летище София и беше поет от медицински екип от Центъра за спешна медицинска помощ. Екипажът на вертолет "Кугар" с регистрационен знак 710 е в състав - първи пилот капитан Сандев, втори пилот майор Бабачев, борден техник старши лейтенант Добрев и спасител старши сержант Жеков", съобщават от ведомството.

Източник: dariknews.bg