Лекари от София се борят за живота на ректора на

...
Лекари от София се борят за живота на ректора на
Коментари Харесай

Ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев се бори за живота си

Лекари от София се борят за живота на ректора на Русенския университет и ръководител на Общинския съвет в Русе проф. Христо Белоев . Тази заран той е получил тежък инсулт, до момента в който е бил в дома си .

Проф. Белоев се е почувствал зле и е извикал сътрудници от университета. Незабавно е бил закаран в болница в Русе, само че положението му се е оказало извънредно тежко.

Премиерът Бойко Борисов е съдействал  да бъде изпратен хеликоптер , който да транспортира проф. Белоев в София. Премиерът е приказвал със здравния министър Кирил Ананиев и машината е била незабавно изпратена, написа " ".

Полетът е осъществен още по обед, след което лекари са пристъпили към животоспасяваща интервенция . За момента няма повече информация за положението на 61-годишния проф. Белоев.

В известие на Министерство на защитата се споделя, че екипаж от състава на авиобаза Крумово с вертолет " Кугар " е извършил специфичен полет по искане на Министерството на здравеопазването за превозване на пациент от летище Щръклево до летище София.-->

" Вертолетът излетя в 12.14 ч. от авиобаза Крумово. В 14.30 ч. пациентът беше превозен до летище София и беше стихотворец от медицински екип от Центъра за незабавна здравна помощ. Екипажът на вертолет " Кугар " с регистрационен знак 710 е в състав - първи водач капитан Сандев, втори водач майор Бабачев, борден механик старши лейтенант Добрев и избавител старши сержант Жеков ", оповестяват от ведомството.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР