Лекари от съдебна медицина потвърдиха версията на разследващите, че причина

...
Лекари от съдебна медицина потвърдиха версията на разследващите, че причина
Коментари Харесай

Разследват дали намереният мъртъв шеф на КАТ-Казанлък е бил замесен в корупция

Лекари от правосъдна медицина потвърдиха версията на проверяващите, че причина за гибелта на началника на Пътната полиция в Казанлък Тодор Николов е огнестрелна рана в дясното слепоочие, предава БНР.
Заради откритите в региона на произшествието пачки с пари обаче от прокуратурата ще проверяват и възможни корупционни схеми, заяви районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова. " Намирането на пари към самоубил се човек, това е някаква индикация за корупционни практики. Ние сме длъжни да създадем следствието и ще го създадем. В районната прокуратура на този стадий не са постъпвали някакви съответни сигнали против този човек " , уточни тя.
На към 40 метра от простреляното тяло на началника на КАТ бяха открити няколко пачки с банкноти, български левове с номинал 100 и 20 лв..
От правосъдна медицина отхвърлиха да оповестят дали Тодор Николов е страдал от нелечимо заболяване, което вероятно би могло да бъде причина за съдбовното му решение. Основната версия, по която не престават да проверяват гибелта му остава самоубийство.
Втори оглед се прави през днешния ден на мястото, където през вчерашния ден той беше открит мъртъв, прострелян в персоналния си автомобил край село Бузовград.
Купето на автомобила, в което бе открит прострелян Тодор Николов, е било заключено, а вътре, с изключение на оръжието, с което е създаден изстрелът, е открит и един от трите телефона, които той е имал, заяви по-рано наблюдаващият прокурор Таня Димитрова. „ Намерени са три пачки банкноти с друг номинал, револверът в кожен калъф, откри се и оприличено в този миг на тефтерче, което съставлява мукавен свитък. Тепърва то ще бъде оценено дали има отношение към следствието, дали има информация, която се отнася към следствието “, сподели тя.
По време на случая началникът на Пътна полиция е бил облечен с униформа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР