Лекари от няколко столични болници помагат на своя колежка в

...
Лекари от няколко столични болници помагат на своя колежка в
Коментари Харесай

Нов зов за помощ за младата лекарка, която падна от 7-ия етаж

Лекари от няколко столични лечебни заведения оказват помощ на своя колежка в тежко положение. 35-годишната жена се бори за живота си след рухване от 7 етаж. Освен кръводарителски акции, медиците събират средства за скъпоструващото й лекуване.

Инцидентът с доктор Ирена Иванова провокира вълна от съпричастност освен в обществените мрежи. Десетки хора - познати и непознати, подариха кръв, с цел да я спасят.

Сред първите, които откликват, са сътрудниците й от Спешното поделение на Александровска болница.

Сега медиците от лечебното заведение насочат вик за помощ. Болницата стартира дарителска акция, защото лекуването на младата лекарка има своята цена.

" НЗОК не поема скъпоструващите консумативи. Ние ще договорим преференциални цени, само че въпреки всичко и те имат цена ", изясняват лекарите.

Ръка на колежката си от Александровската болница подават и медиците от " Пирогов ", където доктор Иванова е настанена. В понеделник личният състав на незабавния институт провежда кръводарителска акция. Вратите на " Пирогов " остават отворени за всеки, който желае да помогне.

Столичната гилдия на Лекарския съюз също ще поддържа доктор Иванова. От особено учредения си фонд организацията ще подари 5000 лв. за лечението й. В случай на потребност, колегията е подготвена да отдели още средства за възобновяване на младата лекарка.

Кръводарителската акция за чиновниците на " Пирогов " ще бъде в понеделник, от 17 до 19 часа. А всеки, който желае да се включи в нея, може да отиде в комфортно за него време.

Ако желаете да помогнете, може да го извършите като дарите средства по сметката на Фондация " Направи положително – Александровска “ в Сосиете Женерал Експрес Банк, BG18TTBB94001527624447, за доктор Ирена Иванова.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР