Лекари от „Майчин дом” спасиха родилка и близнаците й, а

...
Лекари от „Майчин дом” спасиха родилка и близнаците й, а
Коментари Харесай

В "Майчин дом" се случи нещо, за което ще се говори и пише с години СНИМКИ

Лекари от „ Майчин дом” избавиха родилка и близнаците й, а майката за първи път прегърна бебетата си на рождения си ден.



29-годишната пациентка е проследявана в болничното заведение месеци наред. Тъй като близнаците не са позиционирани добре в матката, се постанова цезарово сечение.

Бебетата са момчета и всяко от тях тежи над 3 кг.

Заради размера на близнаците няколко часа след цезаровото сечение матката на дамата изпада в атония (увеличената уязвимост на мускулната мощ на матката, която в множеството случаи е причина за животозастрашаващо рисково кървене).

Жената е вкарана още веднъж в операционната, като е направена повторна животоспасяваща интервенция - лапаротомия. След всички грижи майката към този момент е в доста положително положение, изкарана е от апаратна вентилация и е със независимо дишане.

Днес тя чества рождения си ден, а най-голямата й наслада е, че за първи път прегърна двете си деца. За да остане този ден най-радостният в живота ѝ, акушерките от Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване и управлението на лечебното заведение взеха решение да приготвят изненада за пациентката, като украсиха празнично болничната ѝ стая.



Изпълнителният шеф на СБАЛАГ "Майчин дом " проф. доктор Иван Костов персонално поздрави пациентката с благопожелание за дълъг живот, здраве и фамилно благополучие.



В „ Майчин дом “ работят повече от 200 акушерки, които обезпечават непрестанен, всекидневен и денонощен цикъл на работа в помощ на лекарите, на майките и на най-малките пациенти.

СБАЛАГ "Майчин дом " е най-голямата и най-старата профилирана акушеро-гинекологична болница у нас, където се наблюдават и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна. Средно всяко 14-то българско дете се ражда в „ Майчин дом “, като болничното заведение продължава да бъде водач по брой раждания на година.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР