Лекари от Каролинския институт в Швеция установиха пациентите с коя

...
Лекари от Каролинския институт в Швеция установиха пациентите с коя
Коментари Харесай

Установиха коя кръвна група е най-малко податлива на рак

 Лекари от Каролинския институт в Швеция откриха пациентите с коя кръвна група са минимум податливи на рак. Експертите са удостоверили изследвания преди повече от половин век в лечебни заведения във Англия. Специалистите са следили здравето на близо 1,1 милиона души над 35-годишна възраст.

Оказва се, че хората с първа кръвна група (още позната като нулева), са съвсем неуязвими за рака. Преносителите на втора кръвна група (или А група) имат доста по-висок риск от рак на стомаха, в сравнение с останалите. 

Пациентите с трета и четвърта кръвна група (B група, AB група) са застрашени от развиването на рак на панкреаса. Основните аргументи за рак обаче са злоупотребата с алкохол, тютюнопушенето и използването на противовъзпалителни нестероидни медикаменти.

Според Националния център за биотехнологична информация на Съединени американски щати хората с кръвна група I са по-склонни към болести, породени от норовирус и бактерията Хеликобактер Пилори, която нарушава храносмилателния развой и се вгради във вътрешните стени на стомаха и става съвсем невидима за антителата. Тя причинява гастрит и язва.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР