Лекари от Бразилия успели да спасят момче, което без да

...
Лекари от Бразилия успели да спасят момче, което без да
Коментари Харесай

Чудодейно! Момче случайно прободе сърцето си и оцеля, ето какво се случи и кое го е спасило

Лекари от Бразилия съумели да спасят момче, което без да желае пронизало сърцето си с шиш за барбекю. За удивителната и приключила с благополучен край история споделя " Дейли Мейл ". Инцидентът се случил в Торитама още на 18 януари, само че едвам в този момент информацията за него става притежание на медиите. 11-годишният Маралвалдо Жозе да Силва си играел на верандата на къщата, когато внезапно изгубил равновесие и паднал по тил върху съд с шишове. Семейството на момчето незабавно го завело в болничното заведение, където лекарите нормализирали положението му и го транспортирали в друго лечебно заведение на 170 километра.



Медиците потвърдиха, че шишът е засегнал сърцето, защото с всеки удар на органа, той вибрирал. Операцията за добиване на непознато тяло траяла час и половина. Според хирург Андреа Ролима, Силва бил избавен от това, че никой не се е опитал да извади шиша.



" Ако фамилията го бе извадил преди да пристигна в болничното заведение, детето би изгубило доста кръв и най-вероятно щеше да почине ", изясни тя.

Освен това, докторката похвалила момчето и споделя, че " държеше се доста самоуверено и не се паникьоса ". Тя похвали и фамилията му, което помогнало доста на медиците.

" Никога не съм виждала нещо сходно. Шиш проби сърцето му, обстановката беше доста тежка. Това е знамение, че той оцеля ", означи Андреа Ролима.



Момчето към този момент е изписано от интензивното поделение, само че лекарите не престават да го следят. Силва към този момент може да диша независимо и кардиограмата му не демонстрира патологии.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР