Лекари от Александровска болница излизат на протест заради ужасяващи условия

...
Лекари от Александровска болница излизат на протест заради ужасяващи условия
Коментари Харесай

Лекари от Александровска планират протест заради ужасяващи условия на труд

Лекари от " Александровска " болница излизат на митинг поради " ужасяващи условия на труд и бедност в пространствата за лекуване на пациенти ", оповестиха от болничното заведение.
В писмото си медиците допълват:
" Многократно с наши писма информирахме Министерство на здравеопазването за ужасяващите условия на труд и за лекуване на пациентите в редица пространства и здания в УМБАЛ „ Александровска “ ЕАД. Стигна се даже до сриване на покрива на Клиниката по алергология, което бе отразено от медиите.
Въпреки настояването ни за неотложно разпределяне на финансови средства за възобновяване на рухналия покрив и поправки и възобновяване на останалите здания и пространства в университетската болница, безхаберното отношение на министерството продължава. В пространството се хвърлят единствено празни обещания за стотици милиони лв., които обаче не е ясно по кое време и дали въобще ще се провиснал. А на път са да рухнат още няколко клиники, което може и да докара до прекратяване на активността на болничното заведение.
Потресаващото неглижиране, от страна на принципала, на изискванията на труд, на изискванията за лекуване на пациентите, на изискванията за образование на студентите в една от най-големите държавни академични лечебни заведения, в сърцето на България – столицата ни, принуждава работещите, подкрепени от пациенти и студенти, да подхващат крайни дейности – започване на ежедневни протестни дейности, в това число и гражданско непокорство.
В случай, че Министерство на здравеопазването не предприеме незабавни дейности за възобновяване и поправяне на рушащите се здания и пространства в УМБАЛ „ Александровска “ с съответни периоди за осъществяване, след 06.11.2019 година работещите от университетската болница стартират протестни дейности в отбрана на своите права за естествени условия на труд, в отбрана на пациентите, за които се грижат и лекуват, само че мизерстват в плесен, влага и са застрашени някой покрив да се срути на главите им, в отбрана на младежите, които образоват в човечност и грижа ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР