Лекари от Александровска болница и стипендианти от програмата Готови за

...
Лекари от Александровска болница и стипендианти от програмата Готови за
Коментари Харесай

Лекари доброволци преглеждат възрастни хора по селата

Лекари от " Александровска болница " и стипендианти от програмата " Готови за триумф " обикалят и преглеждат гратис по селата възрастни хора по взаимния план „ Забавно лято, грижовна есен “ на фондация „ Направи положително “ и фондация „ Because “. Проектът бил умислен с фокус върху произвеждащите тютюн региони на страната, само че след това е бил уголемен към северозападна България. През тази година са били преглеждани възрастни хора в близо 40 села. 
Подкрепата за по-качествен живот на възрастните хора в България е дълготрайна идея на фондация „ Because “, която оперира с фонда „ Нашите родители “, изясни в предаването „ Преди всички “ Веселина Йорданова от неправителствената организация.
" Имаме всевъзможни истории. Възрастните хора от селата са гостоприемни. Правят им баници. Подаряват им бродирани неща. Пият с тях кафе. Понякога това даже е по-важното - общуването, с изключение на да премерим кръвното ", описа тя и посочи, че по време на прегледите са открити тежки нелекувани до момента болести при възрастните хора.
На някои от младите стипендианти тези стратегии оказват помощ да останат в България, вместо да изберат пътя към кариера в чужбина, сподели още Йорданова. 

По различен план на фондация „ Because “ - " Северозапад ", по който се работи в региона на Враца, Мездра и околни села, има настояща работилница за младежи с умствена назадничавост. Осем деца основават бижута и сувенири, които по-късно продават на панаири. " Изключително щастливи са, че някой прави оценка тях като персони и труда им ", спадели Веселина Йорданова.
Съвместно с Българската хранителна банка се работи и по друга идея - за снабдяване на храна на самотни възрастни хора от доброволци. 
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР