Лекари и сестри от Врачанската болница се вдигнаха на бунт

...
Лекари и сестри от Врачанската болница се вдигнаха на бунт
Коментари Харесай

Врачански лекари замеряха с яйца зам. - министър Жени Начева

Лекари и сестри от Врачанската болница се подвигнаха на протест поради забавените с три месеца заплати.

Недоволните хвърлиха яйца по заместник-министър Жени Начева, която пристигна през днешния ден да показа новия шеф на здравното заведение и да успокои личния състав, че болничното заведение няма да се затваря, информирта Българска национална телевизия.

Кризата обаче се задълбочава, защото медиците всеобщо напущат работа. Така откакто бяха затворени пет отделения, от седмица към този момент не работи и реанимацията, което прави невъзможна активността на хирурзи, ортопеди, гинеколози.

От през днешния ден без доктор остана и незабавното поделение, тъй като няма задоволително медици, с цел да се направи график за дежурствата. От Министерството на здравеопазването за следващ път дадоха обещание незабавно решение на проблемите на болничното заведение, която има задължения за милиони и приканиха медиците да се върнат по работните си места.

"Предлагаме хората да се върнат на работа, Врачанска болница би трябвало да има и ще има. Обещахме ритмично приемане на разноските за личен състав. До края на юни ще преодолеем забавянето в заплащането на заплатите, през днешния ден болничното заведение е получила средствата за личен състав за месец февруари ", разгласи Жени Начева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР