Лекари и сестри от Пирогов се обръщат с отворено писмо

...
Лекари и сестри от Пирогов се обръщат с отворено писмо
Коментари Харесай

Лекари и сестри от Пирогов възмутени от цинизма срещу тях

Лекари и сестри от Пирогов се обръщат с отворено писмо към медиите и здравният министър Кирил Ананиев предизвикани от нестихващото високо напрежение сред сегашното управление и личния състав в най-голямата незабавна болница в страната, продължаващо месеци наред.

Те се обръщат към здравни министър и припомнят , че " поискахте и прекратихме 7-дневните протестни дейности с желаната от нас оставка на проф. Балтов в края на 2017г., до привършване на назначената от Вас инспекция ".

Медиците желаят да схванат какви са резултатите от инспекцията и задоволително ли е финансовото положение на болничното заведение. Интересуват се, дали е докладвано какъв брой лекари и медицински сестри са напуснали през последните 10 месеца.

" Отидоха си експерти -пироговци с дълготраен трудов стаж, цели структурни звена откриха работа в други здравни заведения. Останахме без невролози, без хирурзи, без лекари в Клиника по изгаряния ", изясняват те.

 Намаляват просрочените отговорности на Пирогов за пръв път от години Обновена
Намаляват просрочените отговорности на Пирогов за пръв път от години

ДМС за октомври е отсрочено, само че всички чиновници са получили главните си заплати, задачата е да се покрият финансови претенции от компаниите снабдители

" Докладът от инспекцията установи, че болничното заведение се нуждае от преструктури-ране, само че не чухме нищо за работата на управлението ", допълват лекарите и сестрите.

Те виждат опитите на управлението на болничното заведение да отклони вниманието за нередностите в ръководството си, акцентирайки единствено и само върху заплащането на направения от тях труд, което буди недоумението им, съгласно тях, с цинизма си.

" Като сътвориха директорска синдикална секция и направиха прелом на действителната синдикална секция в Пирогов. И се стартира ловът на вещици отпред с неуместните за тях синдикални водачи. В този смисъл същинското наказване за протестиращите е сегашното състояние, в което работим. А работим като на война - и от здравно естество и от открития реваншизъм на Директора ", изясняват медиците.

 Уволниха водача на митингите в
Уволниха водача на митингите в " Пирогов "

Доц. Стоян Сопотенски е дисциплинарно уволнен

" В поддръжка на гореизложеното сме погнусени от последните дейности на А. Балтов, а точно, решението му да уволни дисциплинарно един от протестиращите водачи на синдикалната секция на КТ Подкрепа-Доц. Стоян Сопотенски, д.м., доктор с три специалности - обща хирургия, гръдна хирургия и незабавна медицина. Твърдо се разгласяваме в отбрана на непозволено уволнения дълготраен пироговски хирург Доц. Стоян Сопотенски. Разговаряно е и е поискано " пояснение " и от други протестиращи, имаме сведения, че се приготвят още заповеди за уволнения " , изясняват в своето писмо медициските служащи.

" Задаваме въпрос към господин Министъра на Здравеопазването на Р България - дисциплинарно уволняване на водещ експерт , " уронил престижа на болничното заведение, организирайки митинги ", ли е преструктуриране . Считаме тази обстановка за вулгарна, подбудена от изключителната непросветеност на човек със повишено самочувствие, шеф на болница, който си е вменил, че е над закона и неосведомен с Кодекса на труда ", допълват още те.

Заявяват, че са подготвени за протестни дейности със същото искане - оставката на цялото управление на УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ".

 Протестиращите пироговци се срещнаха с Балтов
Протестиращите пироговци се срещнаха с Балтов

Изплащат спомагателните тласъци на 22 декември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР